Onze missie

Stichting Dutch Heritage World Tours is opgericht om zoveel mogelijk bekendheid te geven aan Nederlands erfgoed in binnen- en buitenland. We doen dit voornamelijk door het maken van meertalige audiotours voor smartphones en tablets, maar bijvoorbeeld ook door middel van publicaties en lezingen over dit onderwerp.

We willen hiermee onze hoofddoelen bereiken: een zo breed mogelijk publiek zien te interesseren voor Nederlands erfgoed door er in woord en beeld verhalen over te vertellen. We willen tevens met onze audiotours lokale organisaties helpen meer bekendheid te geven aan het Nederlands cultureel erfgoed in hun land.

We verwachten met onze tours meer kennis en begrip te kweken voor de gedeelde geschiedenis en het gedeeld cultureel erfgoed dat Nederland met een andere landen verbindt.
Ook willen we met onze audiotours lokaal het toerisme stimuleren door meer bezoekers voor de musea en andere erfgoedorganisaties te genereren.

Onze werkwijze

We onderzoeken in een land of stad wat er aan Nederlands erfgoed is, en of er voldoende interessant materiaal bestaat om er audiotours van te maken.

Vervolgens zoeken we contact met lokale musea en andere instellingen met Nederlands erfgoed om samenwerkingsverbanden mee aan te gaan. Met hen zoeken we naar mogelijkheden om het maken van de audiotours te financieren. Dat bestaat meestal uit het doen van subsidieaanvragen bij geƫigende instellingen. Zodra de financiering rond is bepalen we met de lokale partners de inhoud van de audiotours.

Dankzij de samenwerking met deze plaatselijke organisaties kunnen we beschikken over de juiste kennis en geschikt beeldmateriaal. Daarbij verzekeren we ons ervan dat deze organisaties bereid zijn om onze audiotours te promoten.

Op dit moment zijn de belangrijkste uitvoerenden van de stichting Anco Nanninga en Mariska Hammerstein.

Portretfoto van Anco Nanninga

Anco Nanninga volgde een HBO-opleiding Commerciƫle Economie en studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva in Groningen. Hij is werkzaam als grafisch vormgever en illustrator in Amsterdam.

Portretfoto van Mariska Hammerstein

Mariska Hammerstein studeerde
aan de School voor de Journalistiek in Utrecht en deed een HBO-opleiding tot redacteur en uitgever. Ze werkt als schrijfster, vertaalster en redactrice van fictie- en non-fictie boeken.