Donaties

Stichting Dutch Heritage World Tours is een non-profit organisatie die zich richt op de promotie van Nederlands/Vlaams erfgoed – met name van erfgoed buiten de Nederlands/Belgische grenzen.

Dat doen we hoofdzakelijk door het maken van audiotours waarmee we historische juiste informatie geven, die we kort en leuk houden. Of zoals een van de gebruikers van onze tours opmerkte: “Super helpful and very interesting to know a bit of the Dutch history without reading the whole encyclopedia!”

Als het even kan vertellen we graag historische anekdotes, maar we gaan ook niet om onderwerpen als slavernij heen.

We bieden onze audiotours gratis aan om geen enkele barrière op te werpen bij het verspreiden van kennis over het cultureel erfgoed dat we met andere landen delen: iedereen met een smartphone of tablet kan onze tours downloaden in de reis- en museum app van izi.TRAVEL, die ook gratis is.

Tot nu toe hebben we subsidies en andere financiële bijdragen ontvangen voor onze meertalige audiotours, onder andere van de Nederlandse ambassade in landen waar we audiotours maakten: de Verenigde Staten, Frankrijk en Polen. Voor sommige audiotours kregen we aanvullende financiële ondersteuning van DutchCulture/Heritage Desk en de Society of Daughters of Holland Dames.

Het is onze bedoeling om dit audiotours project naar nog meer landen uit te breiden, om uiteindelijk tot een wereldwijd overzicht te komen van materieel en immaterieel erfgoed buiten onze grenzen. Omdat de Nederlanders en Vlamingen veel en ver hebben gereisd, kan gedeeld cultureel erfgoed worden gevonden in landen als Suriname, Zuid-Afrika, Indonesië, Sri Lanka, India, Japan, Brazilië en Australië.

Draagt u onze projecten een warm hart toe en wilt u het werk van onze stichting ondersteunen? We zouden u zeer dankbaar zijn! Uw donaties worden volledig aangewend voor het maken van meertalige audiotours, waarmee we meer bekendheid geven aan het Nederlands/Vlaams erfgoed wereldwijd.

U kunt doneren op de ING bankrekening ten name van Stichting Dutch Heritage World Tours onder vermelding van ‘donatie audiotours projecten’.

IBAN: NL42 INGB 0396 1363 03
BIC: INGBNL2A

Wilt u een donatie doen van € 1,000 of meer ten gunste van een project in een specifiek land? Neemt u dan vooraf contact op met een van onze medewerkers via info@dutchheritageworldtours.nl om de mogelijkheden te kunnen bespreken.