Audiotour in Brooklyn in voorbereiding

Op dit moment werken we aan een audiotour die het Nederlandse verleden van Brooklyn belicht. We maakten in 2018 al negen audiotours in de stad en de staat New York met het Nederlands-Amerikaanse erfgoed als thema. De Brooklyn-tour hebben we destijds niet kunnen maken, maar die stond al heel lang op ons wenslijstje.

In 2024 en 2025 wordt herdacht dat New York 400 jaar geleden werd gesticht, toen nog als Nieuw-Amsterdam. In dit kader ontvingen we financiële steun van The Holland Society of New York, de Society of Daughters of Holland Dames en Dutch Culture USA.

In Brooklyn is nog heel veel wat herinnert aan de Nederlandse aanwezigheid. Om te beginnen al de naam van dit stadsdeel, een verengelsing van Breuckelen, het eerste Nederlands-koloniale dorp dat op ’t Lange Eijlandt (Long Island) werd gesticht. Bij ongeveer 25 locaties in Brooklyn hebben we mooie verhalen te vertellen.

De eerste audiotour die we maakten was op het zuidpuntje van Manhattan, over het ontstaan van de kolonie Nieuw-Nederland en Nieuw Amsterdam. Deze tour, ‘How Dutch Is New York? – The New Amsterdam Tour’ gaan we enigszins uitbreiden.

In oktober zijn we in New York voor research op locatie, met de bedoeling de tours zo snel mogelijk daarna in het Nederlands en Engels vrij te geven in de app van izi.TRAVEL.

https://hollandsociety.org

https://hollanddames.org

https://dutchcultureusa.com/FUTURE400/